harta personala feedback

HARTA PERSONALĂ ȘI CE AM ÎNVĂȚAT DIN EA

Călătoria mea pe drumul descoperirii de sine a început acum un an. În urma unui burnout și pe fondul unor traume nevindecate în trecut, am ajuns la un nivel de anxietate pe care nu l-am mai putut controla. A venit la pachet și cu atacuri de panică. Lucram în televiziune pe atunci. Nu aș putea explica suficient de bine cât să înțeleagă o persoană din exteriorul acestei lumi ce înseamnă să înceapă un atac de panică în timp ce ești într-o transmisiune în direct. Acela a fost momentul zero în care am spus „stop”, am nevoie de ajutor. 

Am mers la terapie, dar blocajul și autosabotajul au continuat un an de zile. Înțelegeam ce mi s-a întâmplat în copilărie, ulterior ca adult, la job sau în relațiile amoroase, am iertat și m-am iertat, însă nu simțeam că am toate răspunsurile de care aveam nevoie. 

Am continuat să mă descopăr, să citesc, să mă reapropii de credință, m-am interesat de astrologie și de lucruri mai ezoterice. Recunosc că mă fascinează orice cred că mi-ar putea da răspunsuri mai presus de logica umană. Dar a venit un moment în care obosisem să fac și asta. Mi se părea că insistând prea mult pe partea aceasta de dezvoltare personală, discursuri motivaționale și așa mai departe, trăiesc viața altuia, nu a mea. Da, găseam adevăr în ceea ce vedeam, ascultam sau citeam dar nu părea să fie adevărul meu. 

O prietenă a insistat să îmi fac harta personală cu Laura. Și când spun că a insistat, mă refer la înțelesul propriu al cuvântului. Pur și simplu nu mai voiam să aud din partea nimănui nimic, știam că trebuie să îmi găsesc singură filozofia de viață, bazându-mă doar pe experiențele pe care le-am avut de-a lungul vieții. Oricine din exterior care ar fi venit să îmi vorbească despre viața mea era văzut doar ca un intrus care îmi vorbește din cărți. 

Apoi, într-o dimineață, din nimic, s-a produs un declic în mintea mea. Am luat legătura cu Laura și am programat sesiunea de interpretare a hărții. Au fost cele mai intense 5 ore din viața mea. 

Acum, se leagă totul. Tot ce am simțit în sinea mea despre mine toată viața, tot ce am înțeles la terapie, tot ce am mai aflat din căutările mele spirituale. Sunt genul de om care analizează destul de obiectiv, iar faptul că Laura mi-a expus atât părțile negative cât și cele pozitive ale programelor pe care le am, a fost factorul cel mai mare de încredere. În plus, mi-a oferit uneltele pentru a trece acele programe pe care le manifestam negativ, într-o energie pozitivă. 

Nu-i deloc confortabil să auzi și ce nu ai vrea despre tine. Dar, adevărata valoare pe care o obții vin din faptul că primești ghidajul pentru a te ajuta singur. După sesiunea de interpretare a hărții, am început să lucrez pe programe, în funcție de ce am simțit că este prioritar. Am început să am mai mare grijă la cuvintele pe care mi le spun mie însumi, la gândurile pe care nutresc, la sacrificiile pe care le fac, inclusiv la donațiile pentru acte caritabile. Nu am fost suficient de conștiincioasă, încă mai am de lucru. Dar ce știu este că într-o singură lună, s-au schimbat multe în bine. Și mai ales eu. Eu față de mine m-am schimbat în bine. 

Și mi-am înțeles menirea. 

Poate că sună clișeic sau idealist, dar asta simt. Începusem scriind că acum un an inițiam călătoria de descoperire de sine. Am povestit trăirile în ordine cronologică. Ce am reușit să înțeleg după ce Laura mi-a explicat harta personală a fost că drumul meu era, de fapt, unul de redescoperire. Pentru că eu am știut întotdeauna cine sunt, am simțit că misiunea mea în viața asta are legătură cu oamenii, mi-am dat seama de pattern-urile pe care le aveam și când ceva nu e în regulă, însă am preferat să țin vălul pe ochi… În cazul meu, se numește Program de camuflaj :). 

În harta mea mai există unul, teama de penibil. Am decis să lucrez la el începând cu fix cu scrierea acestui articol. 

În încheiere, ție celui care citești, îți pot spune că pentru mine, interpretarea hărții personale a fost o experiență revelatoare, care simt cum îmi schimbă viața încet, încet. Nu începe o astfel de călătorie dacă nu ești ferm convins că vrei și ai încredere că ceea ce afli te va ajuta. Dacă pornești cu dubii, nu vei înțelege cu adevărat nimic și nici nu vei fi determinat să lucrezi cu tine pentru a te debloca. 

Cele mai sincere gânduri,

Francesca