Cum așa? Păi uite așa…este oaia în haine de lup sau prietenul meu ascuns. Pentru că tot ceea ce ne provoacă, reprezintă de fapt șansa noastră de a ne dezvolta și rezolvă aspecte din ceea ce înseamnă multitudinea experienței de viață, de a fi OM.
Sau altfel spus:
Ce este EGO-ul?
Știți vorba aceea “cei 7 ani de acasă”? parțial și la aspectul EGO se referă – restul sunt doar valențe de manifestare ale EGO-ului.
Este despre cine crezi că ești și dezvoltăm aceasta viziune între 0 – 7 ani (+/-)
Este o parte inconștientă care funcționează pe pilot automat. Mulți dintre noi trăim la acel nivel și acționăm conform modelelor de gândire ca și când ar fi adevăruri universale. Și aici nu vorbesc despre cei care sunt citiți, învățați, înțelepți pe care i-a călit cumva viața de au ajuns bucați din petale de lotus ale umanității. Aceștia nu sunt multi, dar nici puțini și pot fi uneori găsiți în cele mai neașteptate locuri și nu neapărat persoane publice, admirate de mulți.
Ego-ul este un prieten ascuns sau un corector de destin, dacă vreți, este o șansă de a afla ce și cum putem face ca viața noastră, noi, să fim în acord cu drumul nostru real.
Pentru a ne “trezi”, pentru a ne maifesta în acord cu cine suntem cu adevărat și a nu fi sub controlul ego-ului, un pas este acela de a fi atenți la rumigațiile continue ale egoului. De obicei formele de manifestare sunt pe linia: comparații, ce ar trebui să face și ce nu, când ne spunem că nu suntem îndeajuns de…sau când judecăm. Sau altfel spus ne păstrează în modele și cicluri familiare, repetiții.
Deși greu de acceptat – dacă vă uitați la conceptele cu care am crescut, mulți dintre noi, echivalentul drumului real este “ce iți este dat, pe frunte iți este pus”. Da, toți avem un drum al nostru, acela pe care manifestăm în pozitiv abilități nebănuite și care ne aduce împlinire. Nu trebuie neapărat să coincidă cu meseria care ne aduce pâine pe masă și plătește facturile, dar cu siguranță este imperios necesar să găsim o cale de a manifesta darurile pe care le-am primit în aceasta viață.
Cum așa? – pentru ca manifestând darurile pe care le-am primit, urmăm și drumul care ne este benefic, câștigăm împlinire, liniște, echilibru, claritate.
Vom vorbi în alt articol despre reacțiile din stadiul de vindecare și nevoia de a ne dedica timp acelei bucurii a eliberării pe care o vom simți când părți din sinele nostru condiționat sunt eliberate.
(sine condiționat = sinele nostru programat – arhiva de amintiri, proiecții, mecanisme de adaptare, credințe de bază, obișnuințe, atașamente etc)
Ego-ul este creat din acele aspecte pe care le auzim despre noi și lumea în care trăim atât la nivel micro, cât și macro – apoi internalizăm informația sub diverse forme.
Ego-ul mai intră în scenă asemeni unui cavaler pe cal alb și atunci când experimentăm traume foarte puternice și se activează în rol de protector față de acele experiențe.
Ego-ul consideră că este rolul lui să ne țină “în siguranță”. Nu vi s-a întâmplat niciodată să afirmați de ce continuă să vi se întâmple câte o situație, de comunicare, spre exemplu, neplacută?
Iată o ocazie buna când Ego-ul vă este de fapt corector de destin sau prieten ascuns, nebănuit – este momentul să vă întrebați când, cel mai adânc, în trecutul vostru ați întâlnit prima oară o situație similară și ați avut nevoie să manifestați Cavalerul pe cal alb, apoi să începeți procesul de vindecare emoțională, iar ego-ul se va manifesta dintr-un spațiu benefic pentru voi.
Când suntem complet atașați (vorbim în curând și despre atașamente și conexiuni) de EGO-ul nostru (adică nu suntem conștienti de acest atașament) putem lua cu greu sau deloc decizii aliniate cu nevoile noastre reale (la nivel personal sau profesional).
Sigur, cele de mai sus, sunt o privire pe foarte scurt și de tip “birds eye” asupra a ce înseamnă ego-ul și de ce este prietenul nostru ascuns sau oaia în haine de lup.
Noi nu suntem ego-ul nostru. Este important să vă uitați la ego ca la un copil care are nevoie de iubire. Ego-ul proiectează, mult, foarte mult, acționează dintr-un spațiu al fricii prin urmare manifestările de protecție pe care le lansează, nu sunt neaparăt utile pentru noi. Este ca un părinte care nu îi da voie unui copil să devină adult de teama să nu sufere sau să fie ranit. Însă vindecată relația dintre noi și ego-ul nostru, căpătăm o super putere și vom putea acționa pentru noi dintr-o stare de trezire și conștientă față de mediul înconjurător.
Cum facem sa rezolvăm?
- lucrăm cu noi – atenție la ce gândim, cum gândim, din ce spațiu minte sau inimă luăm hotărâri sau emitem opinii
- ne recâștigăm dreptul la a manifesta adevărul nostru
- urmăm programul o cale spre echilibru interior
- urmăm programul Harta Personala – Manual de utilizare pentru viață
- vă puteți alătura webminarului pe tema: Oaia in Haine de Lup – Ego-ul, Prietenul Ascuns pe care îl vom anunța în curând pe paginile noastre de Social Media și pe site
Prin programul Harta Personală, spre exemplu, veți afla cum este să fii la cârma vieții, cu adevărat în control. Harta Personală este o oglindă pentru ceea ce ați fost, sunteți sau puteți fi.
ENJOY THE RIDE!